This Festival Sings - May all beings find true love

true peaceOp een zonnige zaterdagochtend half april ben ik al vroeg op pad. Ik fiets op mijn gemak langs de Linde, grensriviertje tussen Overijssel en Friesland. Idyllisch is het hier; de nog lage ochtendzon strijkt zijn licht over dit waterrijke landschap. Ik geniet intens van de kleuren; het diepe blauw van het water en het gele riet. De zon doet wonderen...

Tussen een paar bomen van een oeverbosje zie ik een bordje met de tekst: May all beings find true peace. De woorden intrigeren me, een prachtige zin maar is er ook een 'untrue' peace dan?

Hoe dan ook, het is een prima tekst voor een mantra realiseer ik me. Ik 'hoor' al een melodie en zal er een lied van maken voor het Festival van Liefde. Ik verheug me op het zingen dat ik deze zomer daar in Noord-Spanje zal begeleiden...

alles van waarde is weerloosBlij vervolg ik mijn fietstocht, het landschap schittert en zingt en ik neurie mee. Talrijke ganzenfamilies met kuikens - soms één soms wel tien - maken zich uit de voeten. Ik glimlach om hun haast, ik heb geen kwaad in de zin... Maar ganzen blijven waakzaam en alert ook in een vredig, lieflijk landschap.

Alles van waarde is weerloos; deze tekst van de dichter Lucebert in fraaie letters afgebeeld op een muur, las ik tijdens de zangretraite die ik met Pasen begeleidde. Liefde is krachtig en kwetsbaar en zo zullen we - als het aan mij ligt - de Liefde ook bezingen tijdens dit festival. Al zingend kan en mag ik liefde in talrijke facetten ervaren.

Dit zingen is net als de liefde: voor iedereen. Niemand uitgezonderd... je ziel doet niets liever...

Haarlem april 2015

Posted in Stembevrijding on apr 09, 2015.

Javascript is uitgeschakeld in jouw browser. Zonder javascript zal deze pagina niet werken!

Is dit het geval en wil je je aan- of afmelden voor de nieuwsbrief, stuur dan een mailtje naar webmaster Alex Pot.