Menu

Mijn account

BestellingenGegevens en voorkeurenKoorAmor-onlineVideo's (permanente toegang)LiederenUitloggen
Taal veranderen:
NLEN

Zingen als een praktische levensfilosofie

Hero banner
event Oud & Nieuw zangretraite in Sauerland
Oud & Nieuw zangretraite in Sauerland

Met vreugde kondig ik een Oud & Nieuw zangretraite op Savita in Sauerland aan. Het is goed toeven en zingen op deze gastvrije plek midden in de natuur.  Een voorrecht om hier de jaarwisseling te ervaren. 

Het programma
Een retraite betekent m.i. een programma op jouw maat naar jouw wezenlijke behoefte.  Dit vraagt goed afstemmen op je zelf.  In mijn aanpak is er ruimte en aanmoediging dit proces zoveel mogelijk te ondersteunen.  We zingen liederen uit diverse culturen.  Wereldliederen en mantra's. Voor wie wil ook buiten in de natuur tijdens een wandeling.  Het is een bijzondere tijd de passage van het oude naar het nieuwe jaar.  Oudjaarsavond vieren we met alle gasten van Savita.  Ik zie het als een voorrecht om zulke bijzondere dagen met elkaar te verbinden in zang, ontmoeting en ook stilte. 

 Tijdens deze dagen zal Sieta Colijn mij inhoudelijk assisteren.

Wil je nog meer weten?  Schroom niet me te bellen of mailen.

 

Lees meer

Zang retraites

event Winter zangweek in Zwitserland
Winter zangweek in Zwitserland

Met vreugde kondig ik deze bijzondere zangweek aan. Zingen op een sprookjesachtige locatie in Zwitserland.  Het zou goed kunnen dat als je éénmaal hier geweest bent,  je - net als ik -  wilt terugkeren.

Hotel Val Sinestra heeft eigen busvervoer.  Steengoed om zo naar je bestemming te reizen.  Deze week is dit voormalige kuuroord onze thuisbasis om te zingen.  Gelegen in een schitterend winters landschap waar we ongetwijfeld volop van gaan genieten. Ik geef je alle ruimte  deze winterweek  naar eigen wens accenten te geven.  Ik hoop zelf dat we vanuit het hotel regelmatig kunnen wandelen in de sneeuw.  

Onze zangplek is op de zolder van dit stoere, statige gebouw in de bergen.  Dit betekent dat je goed ter been moet zijn en beschikt over een wandelconditie.

We zullen iedere dag starten met zang.  In de loop van de dag kun je dan als je wilt met het pendelbusje van Val Sinestra naar de 'bewoonde wereld' en het ski gebied.  En ongetwijfeld plan ik (facultatieve) workshops naar keuze.  In de avond zingen.  Misschien wel rond de vleugel in de grote ontmoetingsruimte beneden.

Het repertoire bestaat uit wereldliederen en mantra's.  Zangervaring is geen vereiste en ook geen bezwaar.  Iedereen kan genieten in mijn aanpak.

Het eten is voortreffelijk en is ook vegetarisch naar keuze.  De prijs voor mijn programma is €199,  door dit over te maken is je plaats zeker. Het verblijf van 6 overnachtingen op gedeelde kamer - ontbijt, diner en mogelijkheid tot lunchpakket is ca €604.  De toeslag voor een kamer alleen is ca €62 per week.  Val Sinestra biedt busvervoer van en naar Nederland aan (ca €196). Bestel  hier bustickets

Boek na overmaking van de kosten van mijn programma zelf je verblijf via Val Sinestra en ook je  busreis en vermeldt dat je deelneemt aan mijn zangprogramma.

Wil je meer weten? Bel of mail me.

Jan-Hendrik 

info@janhendrikveenkamp.nl

M 0630796057

 

Lees meer

Open zangbijeenkomst

event KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen
KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen

KoorAmor:  aanmelden niet verplicht.  Let op dit is de laatste KoorAmor open zangavond in 2023.  De eerstvolgende zangbijeenkomst is op woensdagavond 10 januari 2024.

Open Zangavond mantras en wereldliederen. 
Regelmatig op woensdag (bijna wekelijks) is er de KoorAmor-avond in de van Brachtzaal van de Doopsgezinde Kerk in centrum Haarlem.

Zaal open om 19:25 u.

De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen. We zingen liederen uit alle windstreken. Het zingen wordt  begeleid op piano en accordeon. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Maar ook ervaren zangers kunnen volop genieten. Je bent welkom te komen ervaren of dit je aanspreekt.

Je bent van harte uitgenodigd.  Twijfel je of wil je toelichting? Schroom niet me te bellen of het contactformulier op mijn website in te vullen.

Jan-Hendrik Veenkamp

M 0630796057

Lees meer
event Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants
Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

Ervaar de kracht van meditatief zingen met Taizé liederen, samen in verbinding met anderen. Elke maand komen we samen in de mooie Waalse kerk in het centrum van Haarlem.

Taizé
De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een oecumenische  kloostergemeenschap in het dorpje Taizé in Bourgondië, Frankrijk. De gemeenschap, gesticht in 1940 door frère Roger, bestaat tegenwoordig uit meer dan 100 broeders, afkomstig uit protestantse en katholieke tradities en uit ongeveer 30 verschillende landen. Jaarlijks komen vooral veel jongeren naar Taizé om er een week of langer door te brengen. Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap is het feit dat ze vaak meditatieve liederen samen zingen; vaak korte liederen die vele malen worden herhaald.

Meditatief en in verbinding
Ontdek de kracht van de  liederen uit Taizé. Want dit zingen is voor iedereen, niemand uitgezonderd. Door de herhaling breng je de essentie van het lied dieper en dieper je bewustzijn in. Zo kan het lied integreren in je denken, voelen, waarnemen en handelen. Zingen is zo een heel concreet werkende kracht.
De Taizé avonden worden begeleid op piano door Jan-Hendrik Veenkamp die inmiddels een begrip is in Haarlem wat betreft Taizé en dit op een uiterst bezielde manier vormgeeft.
 

Deur open vanaf 19:30 start zingen 20:00  tot 21:30
Wees welkom!

Lees meer

Zangweekend

event Zangweekend  19 - 21 januari in de Achterhoek
Zangweekend 19 - 21 januari in de Achterhoek

Dit zangweekend is een retraite voor je ziel.  Alle ingrediënten die daar bij behulpzaam zijn mogen tot beschikking komen. 

  • Het zingen van wereldliederen en mantra's.  
  • De (klank)meditaties en de verstilling. 
  • Voor wie wil zullen we ook tussen de zangsessies door wandelen in de prachtige omgeving. 

Deze retraite zie ik als 'satsang'.  We creëren gezamenlijk een veld waarin we mogen opladen en geïnspireerd raken.  Je hoeft hier niet hard voor te werken.  Integendeel we stellen ons ontvankelijk op en nodigen zo de verbinding naar binnen in onszelf uit.  

Zang, klank en meditatie zijn zo constructieve praktische instrumenten om innerlijk te groeien.

Het zingen is voor iedereen die zich in deze hierboven benadering aangesproken  en uitgenodigd voelt.  Je hoeft niet over zangervaring te beschikken.

Praktisch: de Abdijhoeve serveert uitsluitend vegetarische maaltijden.

Wil je meer toelichting? Schroom niet me te bellen of mailen.

Jan-Hendrik

M0630796057

info@janhendrikveenkamp.nl

Lees meer

Individuele stemsessies

event Individuele sessies: voor wie?
Individuele sessies: voor wie?

Individuele sessies: voor wie?

  • Je worstelt ... en houdt jezelf terug of past je aan;
  • Je wilt je creatieve stroom (meer) de ruimte geven;
  • Je wilt het Lied van je Ziel laten klinken en horen;
  • Je wilt in je zingen en spreken meer ruimte geven aan je eigen zeer persoonlijke geluid en je wilt je bevrijden van het gevoel "zo moet het".

In mijn werkwijze ben ik uitnodigend en respecteer ik jouw weg. Ik luister aandachtig.

Wat doet stembevrijding met jou?

Jouw stem is een instrument dat subtiel laat horen wie je bent. Meer aandacht en ruimte voor jouw geluid brengt je dichter bij je eigenheid. Dit is zowel voor jezelf als je omgeving bevrijdend.

Alles wat belangrijk is komt "vanzelfsprekend" aan het licht. Het mooie van deze creatieve benadering is dat het helend en transformerend kan werken zonder alles te moeten verwoorden of analyseren.

Je gaat meer en meer het lied van je Ziel zingen dit werkt bevrijdend en maakt je een meester in de kunst van jouw leven.

Lees meer