Meer lezen? Ga naar het nieuwsbrievenarchief...
Nieuwsbrief
Jan-Hendrik Veenkamp

Zingend onderweg...

We can all be students of music. Our bodies and minds will sing with joy. Our in-breath and out-breath are a kind of violin that we can play all day...

We can play music while sitting, walking, or eating. And as I am a student of music, I invite all of you to be my co-students, and you will learn how to play music in such a way that will bring peace to our society, our communities, and ourselves.

Thich Nhat Hanh (vertaling onderaan deze brief)

 

Het reikhalzend uitkijken naar samenzang duurt wat mij betreft onverminderd voort. In dit schrijven wil ik je de hand reiken om je zangverlangen tegemoet te komen.

Dank!

Maar eerst wil ik mijn grote dank uitspreken voor de vele, vele reacties die ik ontving naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief, waarin ik over het overlijden van mijn broer Pieter-Jan schreef.

Ik ben verrast door de enorme stroom warmte via mail of app berichten, kaarten, brieven en telefoontjes.

Dat is zo fijn om te ontvangen... het stemt me dankbaar.

jan-hendrik-strand.jpg

Destroyer en Creator

De rouw die zich nu meer en meer in me nestelt is veelomvattend; fysiek, emotioneel en mentaal. Het zet alles op scherp in mijn leven. Ik ben dankbaar dat ik de kracht van (intuïtief) zingen/klinken dagelijks kan inzetten. In mijn workshops introduceer ik vaak de archetypen - universele krachten/energieën in en buiten ons - als bron van zang.

Deze tijd waarin we ook gezamenlijk nu een crisis doormaken wordt mijns inziens gekleurd door de oerkracht van het archetype deDestroyer. Haast alles wat vanzelfsprekend en vertrouwd is wordt onverwachts uit handen geslagen.

Tegenover deze kracht staat de kracht van deCreator. Ons vermogen om te scheppen om levenskunstenaar te zijn. Deze beide oerkrachten kan ik in mijn zang tot expressie brengen, van bijvoorbeeld zuchtend en klagend zingen tot een geboorte-melodie en wiegenliedje zingen voor een nieuw begin...

jan-hendrik-ecolonie.jpg

Individuele sessies

De afgelopen weken heb ik in mijn atelier weer individuele stemsessies begeleid. Dit is al jaren een belangrijk onderdeel van mijn aanbod in zang en stemwerk.

Graag attendeer ik je op de mogelijkheid om zo’n sessie te plannen. Het is een uitgelezen kans om op een eenvoudige, laagdrempelige wijze diepgaand innerlijk werk te doen.

Ook kan zo’n sessie je helpen om zang en klank meer te integreren in je dagelijks leven als bron van troost, vreugde en vitaliteit.

Zingen in kleine groepjes

Omdat wij voorlopig niet met een grote groep mogen zingen organiseer ik een aantal korte workshops met maximaal 4 deelnemers. Je kunt je aanmelden voor:

Zangweekend in juli in De Weyst

Met blijdschap deel ik mee dat ik een extra zangweekend in (voormalig klooster) De Weyst in Brabant organiseer, van 3 tot 5 juli.

Ik nodig je van harte uit je hier voor aan te melden. We kunnen daar ook (overdekt) buiten zingen.
direct aanmelden

Zangweken in Duitsland en Frankrijk

Ik heb goede hoop dat de zangretraites doorgaan:

jan-hendrik-iona.jpg

Heb je vragen schroom niet me te bellen of mailen.

Graag tot ziens/zings!

j-Hendrik

P.S.
Vertaling citaten bovenaan deze nieuwsbrief:

Wij zijn allemaal muziek-studenten. Ons lichaam en onze geest zal met vreugde zingen. Ons in- en uitademen zijn als een viool, die wij de hele dag kunnen bespelen...

Wij kunnen muziek maken als wij zitten, lopen of eten. Omdat ik een muziek-student ben, nodig ik jou uit om mijn studiegenoot te zijn en zul jij leren hoe je op zo'n manier muziek kunt maken, dat het vrede in onze samenleving zal brengen en in onszelf.

Thich Nhat Hanh

agenda: desktop | mobieltechniek: Alex Pot
Je ontvangt dit bericht omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief of een activiteit van Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik Veenkamp – 06 - 307 960 57 | info@janhOE3JendrikVfojveeBW8KnkaUhlymp.dx45nlHWzf
 

privacyverklaring