Menu

My account

OrdersUser settingsKoorAmor-onlinePermanent videosSongsLog out
Change language:
NLEN

Singing as a practical philosophy of life
 

Hero banner
event KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen
KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen

KoorAmor:  aanmelden niet verplicht. 

Open Zangavond mantras en wereldliederen. 
Regelmatig op woensdag (bijna wekelijks) is er de KoorAmor-avond in de van Brachtzaal van de Doopsgezinde Kerk in centrum Haarlem.

Zaal open om 19:25 u.

De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen. We zingen liederen uit alle windstreken. Het zingen wordt  begeleid op piano en accordeon. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Maar ook ervaren zangers kunnen volop genieten. Je bent welkom te komen ervaren of dit je aanspreekt.

Je bent van harte uitgenodigd.  Twijfel je of wil je toelichting? Schroom niet me te bellen of het contactformulier op mijn website in te vullen.

Jan-Hendrik Veenkamp

M 0630796057

Meer info
event Zangweekend in de Weyst
Zangweekend in de Weyst

Zingen dat het leven je lief is!

We zingen liederen om het leven te vieren;  zingen als kracht voor je zelf, elkaar en de wereld. Eerdere zangervaring is niet vereist.  De Weyst is een ideale locatie voor het programma zoals ik dat beoog.  We zingen in de kloostertuin en de kloosterkerk.  Ik begeleid op piano, trommel en accordeon en Indiaas harmonium.  De liederen komen uit diverse culturen.  Wereldliederen en mantra's die je moeiteloos mee gaat zingen.  Iedere keer ontstaat er heel organisch een wereldkoor.  Waarin jouw stem zijn/haar unieke bijdrage mag leveren.  

De Weyst is een voormalig Cappucijner klooster;  een pure, authentieke locatie.  In de loop der jaren heb ik hier inmiddels tientallen zangweekenden begeleid. Het verblijdt me zo dat vele deelnemers van deze 'zangfamilie'  vaak terug komen en aangeven het liefst hier in de Weyst te komen logeren om te zingen.  Iedere retraite heeft weer een eigen karakter.  De groep is nooit hezelfde en altijd komen er ook weer nieuwe gezichten.

Ook de maaltijden in de Weyst zijn m.i. onovertrefbaar. Dit komt (a) omdat de meeste groenten uit de eigen moestuin komen, geoogst door gastheer van de Weyst: Sid Bachrach.   En (b) omdat de maaltijden bereid worden de gastvrouw  van de Weyst: Nella van der Jagt.

Er zijn 24 kamers beschikbaar.  Dus iedereen kan in principe over een eigen kamer beschikken. Er zijn een aantal kamers met meerdere bedden. Het sanitair is eenvoudig en is gemeenschappelijk.  Mocht je bereid zijn een kamer te delen en je weet ook al met wie laat ons dit weten.

Schroom niet verdere toelichting te vragen zeker als je voor het eerst komt. Bel of mail me.

info@janhendrikveenkamp.nl

M0630796057

Je bent van harte welkom.

Meer info
event KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen
KoorAmor: Mantra's en Wereldliederen

KoorAmor:  aanmelden niet verplicht. 

Open Zangavond mantras en wereldliederen. 
Regelmatig op woensdag (bijna wekelijks) is er de KoorAmor-avond in de van Brachtzaal van de Doopsgezinde Kerk in centrum Haarlem.

Zaal open om 19:25 u.

De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen. We zingen liederen uit alle windstreken. Het zingen wordt  begeleid op piano en accordeon. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Maar ook ervaren zangers kunnen volop genieten. Je bent welkom te komen ervaren of dit je aanspreekt.

Je bent van harte uitgenodigd.  Twijfel je of wil je toelichting? Schroom niet me te bellen of het contactformulier op mijn website in te vullen.

Jan-Hendrik Veenkamp

M 0630796057

Meer info
event Nada Yoga - yoga van de klank
Nada Yoga - yoga van de klank

Deze avond zingen we enkele mantra's begeleid op het Indiaas harmonium. Eenvoudig en krachtig. Je verwelkomt de stilte en luistert naar meditatief pianospel. Zo kun je het  avontuur van je eigen klankreis beleven. 'Thuiskomen' in jezelf. Rust vinden en de helende werking van zang, stilte en muziek koesteren. 

Mijn wens is dat deze bijeenkomst je oplaadt en je helpt om vrede en vriendelijkheid te verspreiden. 

Water en thee staan voor je klaar.

De deur staat vanaf 19:15u voor je open.

Wil je meer toelichting bel of mail me gerust.

Jan-Hendrik 

M 0630796057

Info@janhendrikveenkamp.nl

Meer info
event Ecolonie Sounding the Heroes Within
Ecolonie Sounding the Heroes Within

Sounding the Heroes Within

In deze cursus wordt een combinatie van stemwerk en archetypen aangeboden, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem.
Via een rijk repertoire aan oefeningen krijg je de kans naar binnen te keren in jezelf en dat vervolgens naar buiten te brengen in jouw klank en zang. Het is geen theoretisch programma; het is vooral ervaren aan de hand van oefeningen van stembevrijding.

Werkwijze
In mijn benadering ben ik respectvol dichtbij, nodig je uit en moedig je aan. Je moet niets en mag heel veel. Ik stem af op wat er in dit moment zich wil manifesteren. Zo kan een vruchtbaar samenzijn ontstaan waarin we co-creëren en ons potentieel aanboren en bevrijden. We zingen tussendoor veel liederen uit alle windstreken die ik begeleid op piano en trommel. Zo samen klinken/zingen verbindt. Ruimte geven aan wat in jou tot expressie wil komen heeft een transformerende werking. Je bent van harte uitgenodigd. Twijfel je of dit programma iets voor jou is? Bel me dan kunnen we afstemmen.

De 12 archetypen
Basis voor deze verkenning zijn de 12 archetypen die Carol Pearson in haar boek ‘Awakening the Heroes Within' uiteenzet. We werken met:

the Orphan | the Innocent. Wees | Onschuldig (kind)
the Warrior | the Caregiver. Krijger | Zorgverlener
the Seeker | the Lover Zoeker. | Levenskunstenaar/liefhebber
the Destroyer | the Creator. de Verwoester | de Schepper
the Ruler | the Magician de Koning/Koningin/Heerser. | de Magiër
the Sage | the Fool de Wijze | de Nar


Dagindeling en werkplek
We komen in de vier ochtenden samen (ma-, di- do- en vrijdag van 09:45 tot 12:30 uur). Daarnaast zijn er twee middagworkshops (van 15.30 uur tot 17.30 uur op maandag en donderdag) waarin je individueel in de groep aan bod kunt komen.

Dit programma vindt plaats op één van de schitterende terreinen van Ecolonie genaamd 'la Forge Neuve', een klein half uur wandelen vanaf het hoofdterrein van Ecolonie (ook met de auto en fiets bereikbaar). We hebben een royale workshop-ruimte tot onze beschikking met een fijne akoestiek en we kunnen volop aan de slag in de schitterende omliggende natuur.

Vaste onderdelen in het cursusprogramma zijn daarnaast de informatiebijeenkomst over de visie van ECOlonie (een middag, ca. 1 uur) en het meewerken gedurende twee uren op een middag om zo een bijdrage te leveren aan de gemeenschap ECOlonie én vooral om deze ook van binnenuit te ervaren.

Meer info
event Ecolonie Chanting for Peace
Ecolonie Chanting for Peace

Al jaren bied ik met vreugde dit zangprogramma aan op Forge Neuve, het prachtige buitenterrein van Ecolonie, ook wel de Groene Kathedraal genoemd. In deze omgeving is het goed toeven. In de ruime workshopzaal is een goede akoestiek en buiten zijn mogelijkheden te over aan heerlijke zangplekken in de sprookjesachtige natuur.

In deze dagen kun je naar hartelust zingen. Wij zingen liederen uit alle windstreken, dynamisch en verstild. Iedereen kan meezingen; de ervaren èn onervaren zanger en de begeleiding is op piano en accordeon.

Programmaoverzicht 

Zondagavond is een introductieavond en maandagochtend gaan we met de (besloten) groep van start.
Iedere ochtend is het programma (behalve woensdag).
Ik stem altijd af op 'dat wat past en wil'. Als daar belangstelling voor is zal ik dinsdagmiddag een facultatieve workshop stembevrijding aanbieden.

  • Zondagavond 4 augustus van 20:00 tot 21:30 open introductie voor deelnemers en belangstellenden.
  • Maandag 5 augustus van 09:30 tot 12:30
  • Dinsdag 6 augustus van 09:30 - 12:30. Dinsdag in de namiddag vrijwilligerswerk voor Ecolonie.
  • Woensdag 7 augustus overdag vrij. In de avond open zangbijeenkomst voor alle gasten van ECOlonie. 
  • Donderdag 8 augustus van 09:30 tot 12:30 Facultatief van 15:30 tot 17:30 workshop stembevrijding (voor deelnemers die dit willen).
  • Vrijdag 9 augustus afsluiting van 09:30 tot 12:30 uur.

Ik verwelkom je graag! Aarzel je neem dan gerust contact met me op. Al geruime tijd verzorg ik wekelijks KoorAmor-online (zie mijn website; zo krijg je een indruk van het liederen repertoire).

Tot ziens/zings, J-Hendrik Veenkamp

Meer info
event Zangweekend in de Weyst
Zangweekend in de Weyst

Zingen dat het leven je lief is!

We zingen liederen om het leven te vieren;  zingen als kracht voor je zelf, elkaar en de wereld. Eerdere zangervaring is niet vereist.  De Weyst is een ideale locatie voor het programma zoals ik dat beoog. We zingen in de kloostertuin en de kloosterkerk.  Ik begeleid op piano, trommel, accordeon en Indiaas harmonium.  De liederen komen uit diverse culturen. Wereldliederen en mantra's die je vaak moeiteloos kunt zingen.  Iedere keer ontstaat er heel organisch 'een wereldkoor', waarin jouw stem zijn/haar unieke bijdrage mag leveren.  

De Weyst is een voormalig kapucijnenklooster; een pure, authentieke locatie.  In de loop der jaren heb ik hier inmiddels tientallen zangweekends begeleid. Deze weekenden krijgen het karakter van een retraite; waarin jij kunt opladen. Het verblijdt me dat vele deelnemers van de organisch gegroeide  'zangfamilie'  terug komen en aangeven graag juist hier in de Weyst te logeren om te zingen.  Iedere retraite heeft een eigen karakter.  De groep is nooit hetzelfde; altijd zijn er ook nieuwe gezichten.  

De smakelijke vegetarische maaltijden in de Weyst zijn naar mijn idee onovertrefbaar. De meeste groenten worden geoogst in de eigen moestuin en ter plekke in de keuken bereid tot verfijnd en gezond voedsel.

Er zijn 24 kamers beschikbaar. Dus iedereen kan in principe over een eigen kamer beschikken. Een aantal kamers heeft meerdere bedden. Het sanitair is eenvoudig en gemeenschappelijk. Mocht je bereid zijn een kamer te delen en je weet eventueel ook al met wie laat ons dit weten. Voor de prijs van je verblijf maakt dit niet uit maar we kunnen daardoor eventueel meer zangers verwelkomen.

Je bent vrijdag 6 september vanaf 15:00u welkom. Zondag 8 september is het afscheid/vertrek na de lunch rond 14:30u.

Schroom niet verdere toelichting te vragen, bel of mail me als je wilt.

Tot ziens/zings in de Peel in Brabant!

Jan-Hendrik

info@janhendrikveenkamp.nl

M 0630796057

Meer info

Singing retreats

event Pinkster Zang/stembevrijding retraite bij Keulen
Pinkster Zang/stembevrijding retraite bij Keulen

Van harte nodig ik je uit voor deze retraite in voormalig klooster Ommerborn bij Keulen in Duitsland. Het wordt de eerste keer dat ik hier een programma aanbied. Een m.i. mooie aantrekkelijke locatie in een landelijke omgeving en prima geschikt voor een retraite zang/stembevrijding.  Er is volop ruimte binnen en buiten!

Ook de reisafstand is goed te doen. Vanaf Haarlem is het 300 km.  We bemiddelen altijd in carpoolen.

Veel deelnemers van mijn retraites komen vaak terug en schrijven zich verheugd en verlangend weer opnieuw in. De zangretraite programma's werken verslavend zo blijkt. En tegelijk zijn er altijd ook nieuwe gezichten die mijn werkwijze in zang, stembevrijding en meditatie willen ervaren. Dat is een fijne mix waarbij iedereen zich vaak snel thuisvoelt in de groep.

Mijn wens is dat de geest van Pinksteren je innerlijk vuur mag doen oplaaien. Samenzang is een krachtig middel hiertoe. Een groot repertoire aan liederen staat tot je beschikking. Ik begeleid op piano, Indiaas harmonium, accordeon en trommel. Naast de zangbijeenkomsten bied ik workshops stembevrijding aan. Heel organisch ontvouwt mijn programma zich, afgestemd op 'dat wat Wil'.  Zangervaring is geen vereiste. Je wordt vaak als vanzelf meegenomen in de stroom van klank en zang. Het gaat niet om presteren je mag genieten van jouw mogelijkheden.

Het verheugt me te schrijven dat Mirry Kalesaran de hoofdkok is die de vegetarische maaltijden zal verzorgen.

Zoals bij iedere retraite nodig ik je uit deze tijd op jouw maat te beleven. Er moet weinig en er kan veel. Neem wandelschoenen mee!  

Wil je overleggen of dit jou past? Neem gerust contact met me op via het contact formulier op de website, of mail of bel me.

Wie tot ziens/zings in 'zangklooster Ommerborn'!

Meer info
event Zangweekend in de Weyst
Zangweekend in de Weyst

Zingen dat het leven je lief is!

We zingen liederen om het leven te vieren;  zingen als kracht voor je zelf, elkaar en de wereld. Eerdere zangervaring is niet vereist.  De Weyst is een ideale locatie voor het programma zoals ik dat beoog.  We zingen in de kloostertuin en de kloosterkerk.  Ik begeleid op piano, trommel, accordeon en Indiaas harmonium.  De liederen komen uit diverse culturen.  Wereldliederen en mantra's die je vaak moeiteloos kunt zingen.  Iedere keer ontstaat er heel organisch 'een wereldkoor', waarin jouw stem zijn/haar unieke bijdrage mag leveren.  

De Weyst is een voormalig kapucijnenklooster;  een pure, authentieke locatie.  In de loop der jaren heb ik hier inmiddels tientallen zangweekends begeleid. Deze weekenden krijgen het karakter van een retraite; waarin jij kunt opladen. Het verblijdt me dat vele deelnemers van de organisch gegroeide  'zangfamilie'  terug komen en aangeven graag juist hier in de Weyst te logeren om te zingen.  Iedere retraite heeft een eigen karakter.  De groep is nooit hetzelfde; altijd zijn er ook nieuwe gezichten.  

De smakelijke vegetarische maaltijden in de Weyst zijn m.i. onovertrefbaar. De meeste groenten worden geoogst in de eigen moestuin en ter plekke in de eigen keuken bereid tot verfijnd en gezond voedsel.

Er zijn 24 kamers beschikbaar.  Dus iedereen kan in principe over een eigen kamer beschikken.  Een aantal kamers heeft meerdere bedden. Het sanitair is eenvoudig en gemeenschappelijk.  Mocht je bereid zijn een kamer te delen en je weet eventueel ook al met wie laat ons dit weten. Voor de prijs van je verblijf maakt dit niet uit maar we kunnen daardoor eventueel meer zangers verwelkomen.

Je bent vrijdag 28 juni vanaf 15:00u welkom.  Zondag 30 juni is het afscheid/vertrek na de lunch rond 14:30u.

Schroom niet verdere toelichting te vragen, bel of mail me als je wilt

Tot ziens/zings in de Peel in Brabant!

Jan-Hendrik

info@janhendrikveenkamp.nl

M0630796057

Meer info
event Ecolonie Klank Tweedaagse
Ecolonie Klank Tweedaagse

Klank Tweedaagse: Aarde liederen in de Groene Kathedraal

Jaarlijks keer ik terug naar Forge Neuve - de Groene Kathtedraal- het prachtige buitengebied van ECOlonie. Ook dit jaar 2024 weer. Ik nodig je van harte uit deel te nemen aan deze klank tweedaagse. Wat ik voor me zie is dat we gezamenlijk en individueel afstemmen, en via klankmeditaties een wisselwerking laten ontstaan. Meer en meer wordt het me helder hoe louterend klinken met Gaia is. Het spitst de oren van mijn hart. Door in alle eenvoud mij als aardbewoner af te stemmen in stilte en klank met en in het woud.

   Wat kun je verwachten?

Klank/stilte meditaties in de workshop-schuur en vooral buiten.
Wandelen langs de prachtige heuvelachtige paden, beekjes, wouden en meertjes. (Makkelijk kunnen wandelen is een vereiste in dit programma)
Liederen zingen in de Schuur. Zangervaring is geen vereiste. Iedereen is welkom.
Donderdag 18 en vrijdag 19 juli 2024 start 09:30u in de Witte Schuur op Forge Neuve.
Tussen de middag nuttig je je eigen meegebrachte lunch. We sluiten beide dagen om 17:00 u af.
Op enig moment een kleine actieve bijdrage leveren aan onderhoud en beheer in de Groene Kathedraal.

Meer info

Sing along sessions

event Mantra's en wereldliederen in Bloemendaal
Mantra's en wereldliederen in Bloemendaal

Zingen: vitaminen voor je ziel!

Al sinds jaren komen we in dit sfeervolle kerkje bijeen om te zingen. Mantra's en wereldliederen.  Iedereen die verlangt naar eenvoudigweg zingen en de stilte verwelkomen voelt zich hier vaak al snel thuis zo blijkt.

 Deelnemers komen graag weer terug hier en er zijn ook altijd nieuwe gezichten. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn. Je bent welkom!

De teksten worden geprojecteerd en je hoeft geen noten te lezen.  De melodieën zijn vaak eenvoudig en worden veel herhaald.

De deur staat om 14:30 voor je open.  Let op het adres is Popellaan 1 B'daal. Gratis parkeren. En op 5 minuten loopafstand vanaf NS station Bloemendaal.  

Wil je deelnemen?  Graag vooraf aanmelden via mijn website.

Heb je vragen?  Bel of mail me.  

Jan-Hendrik Veenkamp

M 0630796057

info@janhendrikveenkamp.nl

Meer info
event Mantra's en wereldliederen in Bloemendaal
Mantra's en wereldliederen in Bloemendaal

Zingen: vitaminen voor je ziel!

Al sinds jaren komen we in dit sfeervolle kerkje bijeen om te zingen. Mantra's en wereldliederen.  Iedereen die verlangt naar eenvoudigweg zingen en de stilte verwelkomen voelt zich hier vaak al snel thuis zo blijkt.

 Deelnemers komen graag weer terug hier en er zijn ook altijd nieuwe gezichten. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn. Je bent welkom!

De teksten worden geprojecteerd en je hoeft geen noten te lezen.  De melodieën zijn vaak eenvoudig en worden veel herhaald.

De deur staat om 14:30 voor je open.  Let op het adres is Popellaan 1 B'daal. Gratis parkeren. En op 5 minuten loopafstand vanaf NS station Bloemendaal.  

Wil je deelnemen?  Graag vooraf aanmelden via mijn website.

Heb je vragen?  Bel of mail me.  

Jan-Hendrik Veenkamp

M 0630796057

info@janhendrikveenkamp.nl

Meer info

Individual voicesessions

event Individuele sessies: voor wie?
Individuele sessies: voor wie?

Individuele sessies: voor wie?

  • Je worstelt ... en houdt jezelf terug of past je aan;
  • Je wilt je creatieve stroom (meer) de ruimte geven;
  • Je wilt het Lied van je Ziel laten klinken en horen;
  • Je wilt in je zingen en spreken meer ruimte geven aan je eigen zeer persoonlijke geluid en je wilt je bevrijden van het gevoel "zo moet het".

In mijn werkwijze ben ik uitnodigend en respecteer ik jouw weg. Ik luister aandachtig.

Wat doet stembevrijding met jou?

Jouw stem is een instrument dat subtiel laat horen wie je bent. Meer aandacht en ruimte voor jouw geluid brengt je dichter bij je eigenheid. Dit is zowel voor jezelf als je omgeving bevrijdend.

Alles wat belangrijk is komt "vanzelfsprekend" aan het licht. Het mooie van deze creatieve benadering is dat het helend en transformerend kan werken zonder alles te moeten verwoorden of analyseren.

Je gaat meer en meer het lied van je Ziel zingen dit werkt bevrijdend en maakt je een meester in de kunst van jouw leven.

 

 

Meer info

Private sing along session

event Nada Yoga - yoga van de klank
Nada Yoga - yoga van de klank

Deze avond zingen we enkele mantra's begeleid op het Indiaas harmonium. Eenvoudig en krachtig. Je verwelkomt de stilte en luistert naar meditatief pianospel. Zo kun je het  avontuur van je eigen klankreis beleven. 'Thuiskomen' in jezelf. Rust vinden en de helende werking van zang, stilte en muziek koesteren. 

Mijn wens is dat deze bijeenkomst je oplaadt en je helpt om vrede en vriendelijkheid te verspreiden. 

Water en thee staan voor je klaar.

De deur staat vanaf 19:15u voor je open.

Wil je meer toelichting bel of mail me gerust.

Jan-Hendrik 

M 0630796057

Info@janhendrikveenkamp.nl

Meer info