Meer lezen? Ga naar het nieuwsbrievenarchief...
Nieuwsbrief
Jan-Hendrik Veenkamp

Reikhalzend uitkijken naar samenzang...

Singing, praying and dancing is what brings and holds a community together. It is a bond that connects us to our centre, to each other and to the Source of All.
Barbara Swetina

Music is one of the most accessible gateways to the Divine, which is always in and around us but easily becomes obscured or forgotten.
John Rees

vertalingen onderaan deze nieuwsbrief

 

Al zes weken heb ik geen uitvoerend werk kunnen doen. Geen individuele sessies, workshops en zangavonden. Geen zangretraite in Castricum met Pasen...

Pieter Jan

In deze luwte kwam onverwachts het bericht van het heengaan van mijn jongste boer Pieter Jan (58). Hij overleed op 31 maart aan een hartstilstand.

Velen van jullie kennen hem.

Pieter zong een jaar of drie mee met KoorAmor in Amsterdam en nam ook regelmatig deel aan mijn meerdaagse programma’s. Met Oud & Nieuw was hij bijna altijd van de partij.

Via KoorAmor kreeg hij de smaak van het zingen zo te pakken dat hij auditie deed bij het Popkoor Harlem Nocturne. Hier werd hij gastvrij onthaald en dit groeide uit tot een zang-familie voor hem waarin hij floreerde.

Zijn heengaan bracht een schokgolf van Liefde teweeg bij onze familie, bij zijn vrienden, collega’s en dus ook zang-familie Harlem Nocturne.

pieter-jan-veenkamp-2.jpg

Pieter Jan, 1962 - 2020

Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus was de uitvaart in een klein gezelschap. Geert Bremer, de muzikaal leider van het Popkoor, speelde op de vleugel en improviseerde op Yesterday en Here Comes the Sun van de Beatles. Popsongs die voor mij en ik vermoed ook voor Pieter als Psalmen klonken.

Met mijn vrouw Sieta en mijn dochter Roos (viool) speelden en zongen we het meditatieve lied: Als alles duister is ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.

Ik ben dankbaar dat we in deze uitzonderlijke tijd - met zoveel beperkingen in bewegingsvrijheid voor iedereen - toch in de gelegenheid waren met levende muziek afscheid van mijn broer en vriend te kunnen nemen.

Beperkingen beginnen te knellen

Ik wens dat ook jij steun vindt bij zang en muziek. De beperkingen om samen te kunnen zingen beginnen meer en meer te knellen. Ik verlang er naar jullie weer te kunnen verwelkomen, maar zolang de maatregelen van kracht zijn moeten we nog geduld oefenen.

En dat valt niet mee... de citaten die je boven in deze nieuwsbrief vindt heb ik uit het songbook van Findhorn, een spirituele woon/werkgemeenschap in Schotland. Ze illustreren voor mij de vreugde van zang en bezieling.

berk-ossenzijl.jpg

Ochtendgloren in de Weerribben

Het samenkomen om te zingen vergemakkelijkt die verbinding en vreugde enorm. Nu moeten we het zelf doen.

Ik herinner me iedere dag de mogelijkheid om te neuriën en te spelen, binnen en buiten. Ik wens dat jij dat verlangen ook expressie geeft op een wijze die jou past. Nog even... en dan hoop ik je weer te verwelkomen.

Voorzichtige start met individuele sessies

Binnenkort wil ik mijn individuele sessies in mijn atelier in Haarlem weer starten. Natuurlijk volg ik hierbij de afspraken om 1,5 meter afstand te houden en regelmatig mijn handen te wassen. Als jij je ziek voelt, of verkouden bent, dan kan ik voorlopig geen afspraak met je maken.
Je kunt via de mail of telefonisch een afspraak voor een individuele sessie maken.

De planning van workshops en zangdagen vind je, onder het voorbehoud van toestemming om weer samen in een groep te mogen zingen, in de agenda op mijn website.

Zomerzangweken

Ook hoop ik van harte dat de zang/stembevrijding weken die ik in de zomer gepland heb doorgang kunnen vinden. Eind juni in centrum Savita, in Duitsland, en vanaf 11 en 18 juli in Ecolonie in de Vogezen.

Die week van 11 juli wil ik op die prachtige locatie Forge Neuve filmmaker Wim Brouwer een documentaire laten maken. Over mijn manier van werken met stembevrijding, aan de hand van de archetypen. Het programma staat voorop en Wim volgt ons discreet.

forge-neuve.jpg

Forge Neuve Ecolonie

Op mijn website kun je bij In beeld bijvoorbeeld de docu de Kracht van mijn Stem zien.

Ik vertrouw er op dat we precies het juiste aantal mensen aantrekken voor deze nieuwe film. Heb je interesse laat het me weten.

Mijn wens: dat ik je in een volgend schrijven frank en vrij kan uitnodigen te komen zingen wanneer je maar wilt! Ooit was dat zo... weet je nog?

Tot ziens/zings!

Jan-Hendrik

P.S. Vertaling citaten bovenaan deze nieuwsbrief:

Singing, praying and dancing is what brings and holds a community together. It is a bond that connects us to our centre, to each other and to the Source of All.

Zingen, bidden en dansen brengt en houdt een leefgemeenschap bij elkaar. Het verbindt ons met onze kern, met elkaar en met de Bron.
Barbara Swetina


Music is one of the most accessible gateways to the Divine, which is always in and around us but easily becomes obscured or forgotten.

Muziek is één van de meest toegankelijke poorten naar het Goddelijke, dat ons omringt en in ons is. Maar zo gemakkelijk verduisterd of vergeten raakt.
John Rees

agenda: desktop | mobieltechniek: Alex Pot
Je ontvangt dit bericht omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief of een activiteit van Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik Veenkamp – 06 - 307 960 57 | info@jHUYDanhBZPVendnQTcrikveeFydQnkamp.aamnnlDGS7
 

privacyverklaring