Meer lezen? Ga naar het nieuwsbrievenarchief...
Nieuwsbrief
Jan-Hendrik Veenkamp

KoorAmor A’dam voorbij...

 

Eind februari bracht ik op de dinsdagavond in de PC Hooftzaal van centrum de Roos de aanwezige zangers op de hoogte van mijn besluit dat dit het laatste seizoen KoorAmor in Amsterdam zou zijn. We zongen die week daarna nog een keer en vervolgens klapte Corona de koordeur dicht...

In mijn recente nieuwsbrief Zingend Onderweg... geef ik een overzicht van activiteiten die gelukkig weer kunnen starten. Dit verzacht hopelijk ook voor jou de domper dat KoorAmorA’dam zo plotseling is gestopt...

Het seizoen is over, het voelt kaal, onwerkelijk en onaf. Ik hoop van harte dat we in het najaar een 'ouderwetse’ afsluitende KoorAmorA’dam happening kunnen organiseren.

Daar houden we je van op de hoogte.

12 jaar geleden gestart

jan-hendrik-kooramor-amsterdam.jpg

KoorAmor-A’dam startte ik aanvankelijk als Het Amsterdams Stembevrijding Koor. Eerst in het toenmalige muziekcentrum MuzyQ. In een stoere studio met fraai uitzicht op Amsterdam-Oost.

Wat een voorrecht dat ik zo heel organisch mijn manier van samenzang daar kon ontwikkelen. Absolute vrijheid in deze betonnen Muziek-kolos. Ik heb er zulke vreugdevolle herinneringen aan. Er kwamen meer en deelnemers op deze wilde zangavonden af en we groeiden uit de studio.

Zo kwam de PC Hooft-zaal in centrum de Roos in beeld. Ik werkte toen al in de Roos en gaf hier mijn wekelijkse vrijdagmiddag-workshops stembevrijding. Zo ontstond mijn idee om de zangavond en de workshop te combineren en op de dinsdagavond aan te bieden.

Goede formule

Dit is vanaf het begin een goede formule geweest. Van 18:00 tot 19:15 uur de les stembevrijding/klankmeditatie en daarna van 20:00 tot 22:00 uur de KoorAmor meezingavond. Een aantal van jullie deed regelmatig aan mijn hele dinsdagavond-programma mee. Een lange intensieve klankreis...

De lessen waren nooit hetzelfde en stuk voor stuk bijzondere ervaringen. Waar de ervaren deelnemers ’nieuwkomers' in meenamen. Ik voelde me als een vis in het water en groeide in mijn begeleiding in dit 'klankatelier'. De aansluitende zangavond beleefde ik als een feest van ontmoeting en verbinding. De Amsterdammers lustten er wel pap van en zweepten mij op.

Uiteindelijk kwam er meer en meer balans: samen bezielde liederen zingen; meditatief, verstild en juist dynamisch en vol vuur.

amor-sacca-amor.jpg

Hoe nu verder?

Ik verwelkom je binnenkort weer graag. Helaas niet meer in de Roos, maar wel in mijn klankatelier de Notenboom in Haarlem of tijdens mijn meerdaagse activiteiten in binnen- en buitenland. Op mijn website vind je het aanbod.

Én ik wens dat KoorAmorH’lem in het najaar weer van start kan gaan; wie weet kom je daar een keer zingen.

Tot ziens/zings!
Jan-Hendrik

P.S. Nog even praktischvoor degenen met een jaarkaart of met restanten op een 10-rittenkaart: ik wil hiervoor graag een aanbod doen.

  • Ik heb besloten dat degenen die een restant hebben op de 10-rittenkaart dit restant kunnen gebruiken voor een andere activiteit die ik aanbied. Als je hiervan geen gebruik wilt maken dan bied ik aan dat ik het tegoed terugbetaal.
  • Voor degenen die een jaarkaart hebben doe ik hetzelfde aanbod: je kunt het restant gebruiken voor het betalen van een (deel) van een andere activiteit die ik aanbied, of je kunt vragen dit tegoed terug te betalen.

Gerdy heeft een overzicht van de tegoeden op een 10-rittenkaart. Marijke heeft dit met Gerdy besproken. Zij zal contact opnemen met degenen die een jaarkaart hebben en met degenen die nog een restant hebben op de 10-rittenkaart en hen een aanbod doen.

agenda: desktop | mobieltechniek: Alex Pot
Je ontvangt dit bericht omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief of een activiteit van Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik Veenkamp – 06 - 307 960 57 | infQ26Go@jVYU0anhendcqvxrikveenkamp.Iup9nlOlVD
 

privacyverklaring