Menu

Mijn account

BestellingenGegevens en voorkeurenKoorAmor-onlineVideo's (permanente toegang)LiederenUitloggen
Taal veranderen:
NLEN
HomeAanbodAfgelast wegens ziekte | Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

Afgelast wegens ziekte | Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

event Afgelast wegens ziekte | Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

| Afgelast wegens ziekte |

Ervaar de kracht van meditatief zingen met Taizé liederen, samen in verbinding met anderen. Elke maand komen we samen in de mooie Waalse kerk georganiseerd door het Stadsklooster in het centrum van Haarlem.

Zingen en Stilte
Maandelijks, op de dinsdagavond, kun je je in de Waalse kerk te Haarlem komen onderdompelen in een bad van zang en stilte. We zingen liederen uit diverse tradities:  Taizé, Iona, liederen uit het Midden-Oosten maar ook uit Noord-Amerika en Afrika. 

Oorspronkelijke gebeden en meditaties
De gemeenschappelijke noemer is dat deze liederen oorspronkelijk gebeden en meditaties waren. Maar ook door ze heden ten dage op een repetitieve manier te zingen, kunnen ze rust en vrede brengen. Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt, is welkom. Zangervaring is niet vereist. Je hoeft geen noten te kunnen lezen;  je ontvangt een tekstvel met de liederen die we zingen. Ook ervaren zangers kunnen volop genieten van deze bijeenkomsten.  
Deze avonden worden begeleid door Jan-Hendrik Veenkamp. 

Over Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik ervaart het leven als speelplein van een school om te leren en ontwikkelen. In alleen en samen met anderen kunnen zijn. Herinneren elkaar het Licht te gunnen. Na zijn opleiding aan de Sociale Academie (Amsterdam-Buitenveldert 1980) werkte hij als (jeugd)maatschappelijk werker en docent.  Inmiddels begeleidt hij al ruim vijftien jaar nu fulltime groepen in zang en stemexpressie. Met workshops in de regio Haarlem maar ook elders in binnen- en buitenland. Jan-Hendrik woont met zijn levensgezel Sieta in Haarlem en heeft drie dochters en een kleindochter en kleinzoon.

De essentie waar het leven hem telkens weer brengt is bezieling. De zang brengt dit als vanzelf, zo ervaart hij het. En hij ziet en hoort dit ook terug in de reacties van de medezangers. De vreugde dit werk te kunnen en mogen doen, vervult Jan-Hendrik met grote dankbaarheid. 

Praktisch
Locatie: Waalse kerk, Begijnhof 28, 2011 HE, Haarlem
Tijdstip: 20:00 – 21:30 uur en tussen de liederen door is het stil. 
De inloop is vanaf 19:45 uur, waarbij de liederen door het ondersteunde koor al worden ingezongen. Hier kun je alvast lekker naar luisteren zodat je in de stemming komt.
Kosten €15,00

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

fotografie: Jaap Kroon

Prijs€ 15,00
Start om
Einde
LocatieBegijnhof 28, 2011 HE Haarlem
CategorieOpen zangbijeenkomst

Betaaldetails

€15 ticket aanschaffen via stadsklooster

Bestel